E-learning firmám na míru: Dobré zaměstnance si je třeba vyškolit.

E-learning firmám na míru: Dobré zaměstnance si je třeba vyškolit.

Kdo někdy vedl pracovní pohovor, jistě potvrdí, že se málokdy podaří najít uchazeče, který stoprocentně odpovídá požadavkům. Na trhu práce je dnes navíc velký nepoměr mezi požadovaným a nabízeným vzděláním. Na jedné straně například stojí obrovská poptávka po technicky vzdělaných pracovnících, na druhé straně jsou zástupy absolventů s humanitním vzděláním. Dobré zaměstnance dnes zkrátka nelze získat náborem, je třeba si je vyškolit.

Zaškolit, motivovat, udržet

Firemní vzdělávání má proto stále významnější roli. Pomáhá nejen rychle zaučit nově příchozí pracovníky, ale také motivovat stávající zaměstnance. Více jak polovina zaměstnanců navíc v průzkumech potvrzuje, že jsou otevřeni dalšímu vzdělávání a firemní vzdělávání vnímají jako významný benefit. Obzvláště lidé mezi 20 až 35 lety uvádějí, že neexistující firemní vzdělávání považují za důvod ke změně zaměstnavatele.

Jde to i online

Pryč jsou doby, kdy bylo třeba kvůli školení cestovat stovky kilometrů, nebo zaplatit pronájem přednáškového sálu. Daleko efektivnější nástrojem je online vzdělávání. Díky E-learningu mají všichni uchazeči kurzu studijní materiály dostupné 24 hodin denně. Mohou tedy studovat z domova, po práci, nebo během přestávek. Kurz v online podobě má také neomezený počet studentů, kteří si navíc mohou získané znalosti kdykoliv zopakovat pomocí cvičných testů.

E-learning je ideální nejen pro výuku takzvaných soft skills (měkkých dovedností jako například obchodní dovednosti, komunikace), ale i pro zákonné zkoušky jako školení řidičů, bezpečnost práce, nebo certifikační zkoušky. Skvěle využitelný je také pro tvorbu návodů k obsluze softwaru (pokladní systémy, CNC obrábění, logistické programy). Školení navíc nemusí být cíleno pouze na zaměstnance. Stejným způsobem lze připravit kurzy pro prodejce, nebo návody k produktům pro zákazníky.

Na míru zákazníkům

V Mediaron.cz máme vlastní tým programátorů a lektorů. Všechny produkty vytváříme sami, proto je umíme rychle modifikovat podle klientova přání. Naší prioritou je pochopit klientův byznys. Podle oboru, ve kterém klient podniká, sestavujeme k zakázce tým odborníků. Cílem je vytvořit školení, které zahrne všechna potřebná témata, bude pro studenty srozumitelné a zároveň pro klienta cenově dostupné.

Pokud se chcete dozvědět více o firemním vzdělávání na míru, kontaktujte nás.